събота, 20 март 2010 г.

Дупки


За последните 6 дни пропътувах над 1300 км из България и сигурно няма да е изненада, ако кажа че пътищата ни са отчайващи. На варненската магистрала след Шела асфалта свършва и всички карат в стил "Алберто Томба на зимната олимпиада в Лилехамер". Във Велико Търново е също кофти, особено на влизане откъм София, там път просто няма. Отсечката Мизия - Оряхово се минава бавно, но с много псувни.

За половин година сцепих (и съсипах) 3 гуми, две от които чисто нови.
Днес с Младежа гледахме обширен репортаж за дупките на бТВ и там показаха как един от пътното слага асфалт а друг го затъпква с крака :) Куул. И понеже министъра каза че пари няма за да оправят дупките се чудя дали няма да е гот да поставят предупредителни знаци на местата където има дупки. Даже може да има и указателни табелки "Внимание дупки, 300 метра". Ще е хубаво да свети знака, че нощем да се вижда отдалеч.

Прилагам идеен проект.

2 коментара:

  1. Това означева всички улици, булеварди и магистрали в България да са осеяни с подобни знаци. Т.е. по-евтино ще излезе вместо да се правят знаци да се запълнят дупки :)

    ОтговорИзтриване
  2. Тъй е брат. Аз обаче няма да се учудя ако направят някаква такава недомислица, като да сложат знаци, вместо да оправят пътищата. По стар български обичай дет се вика...

    ОтговорИзтриване