вторник, 23 март 2010 г.

.bg

Да си купиш .bg домейн все още е трудно и скъпо. Коства почти 71лв., четене на безброй имейли и губене на време поради изискването за изпращане на заявка за закупуване на домейн по пощата или занасянето и в някой от офисите на Регистър.бг.

Не обичам Цифрови Системи. Сайта им е скапан, докато се опитваш да купиш домейна вече ти се иска изобщо да не си се захващал. Баси. По добре да си бях взел нещо от рода на: mnogoyakoime-bg.com

Godaddy също имат сайт пълен със адска реклама, опитват се постоянно да ти пробутат една от милионите им услуги, но човек купува лесно с кредитна карта и струва в общия случай към $10. И може да си настроиш и ползваш домейна веднага. Веднага. Яко.

С Регистър.бг а.к.а. Цифрови Системи не е така. Първо запазваш името за един ден. После получаваш мейл. Кликаш на линк, и го запазваш за месец. не може да си генерира проформа фактура защото те не са получили заявка. Заявката също я получаваш по мейл и или я пращаш по пощата или си дигаш задника до офиса им. Слава богу в София имат офис, в центъра, йе. Ако си напорист може предварително да си конфигурираш нейм сървърите. Без конфигурирани нейм сървъри (което значи закупен хостинг) неможе да платиш. Да се смееш ли да плачеш ли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар