петък, 26 юни 2009 г.

Автосалон - София 2009


Ходихме с Милен на автосалона, един ден след откриването, неделята. Имаше бая народ (особено около Дачия Сандеро :P). Първото нещо което искам да отбележа бе липсата на ключови производители - нямше щандове на БМВ, Ауди, Фолксваген, Нисан. Топ гиър имаха щанд и бяха изпраскали няколко супер коли - изумителния KTM XBOW, карбонов от горе до долу и все едно беше токущо кацнал от Марс. Имаше и два изпращяли Нисана с толкова много лепенки че не се виждаха колите.

С Милен се проявихме като истински експерти и прекарахме по голямата част от времето коментирайки на висок глас, смеейки се, почуквайки, дърпайки и ръгайки всичко което ни попадне, като обръщахме голямо внимание на багажниците на експонатите - във всеки един се завирахме за да видим как е. Даже изтествахме автоматичното затваряне на задната врата Мерцедец МЛ (която е голяма почти колкото вратата на гаража на бъдещия собственик). Дойде ни на ума че като тръгне да се затваря ако си се заблеял и те халоса по тиквата ще стане много забавно, затуй пробвахме дали детектва че има нещо под нея - първо предложих да пробвам с мойта глава, но милен отказа да проведем такъв експеримент и пробвахме с пръст я подряхме - и о чудо - спря, каза три пъти "пи" и се върна нагоре. Смяяятай.

Наградата за най малък багажник печели Тойота IQ - убиеца на Смарт. Има две нормални места и две места за много мънички хора. Изглежда по - смислена от Смарт. Има си врата отзад и може да бръкнеш да си вземеш двете кофички кисело мляко. Предричам че е голям хит.

Имахме специална поръчка да седнем в Дачия Сандеро. Само 13к лева. Кофти пластмаси вътре. Груба тапицерия на седалките. Значи всичко си пасва. Изглежда леко недоизпипана, но имайки предвид цената е идеялна. Багажника обаче е ужасен. Задната 5-та врата е само ламарина. Едва им се е отпусналоа душата да турят един тънък мокет вътре.

Специално за Баксанов съм снимал новото Clio Sport. Също с ужасен интериор, почти като на Дачията :) Обаче със суперски волан. Отвън е готина.

Снимките са тук и са оскъдни поради факта че нямах батерия на фотоапарата. Съзнателно пропуснахме щанда на Пежо. Шевролет бяха изпраскали един жълт - корвет - отпред. Всичко друго при тях е Деу брандирано с един голям плюс.

За вас от мястото на събитието предаваха Симеонов и Николов.

1 коментар:

  1. Мерцедесите са грозни. Лагуната е като космически кораб. Клиото е много фреш!

    ОтговорИзтриване